Yagda gözleme tarifi

Bir gözleme nasıl yapılır?

Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. …
  2. Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Gözleme tavasına yağ sürülür mü?

Az bir sıvıyağ ile ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Yağsız pişirirseniz gözlemeleri sıcakken tereyağı sürerek tatlandırabilirsiniz.

Gözlemenin içine ne koyulur?

İncecik açılmış yufkanın farklı harçlarla doldurulup sac üzerinde pişirilmesiyle hazırlanan gözleme, bir börek çeşidi olarak görülür….Malzemeler;

  1. 300 gr ıspanak.
  2. 1 adet kapya biber.
  3. 1 orta boy soğan.
  4. 2 gr tuz (1/2 çay kaşığı)
  5. 2 gr kırmızı pul biber (1/2 çay kaşığı)
  6. 5 ml sıvı yağ (1 çorba kaşığı)

Apr 20, 2021

Yumuşacık gözleme nasıl yapılır?

  1. Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. …
  2. Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  3. Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Sade mayasız gözleme hamuru nasıl yapılır?

Mayasız, kabartma tozsuz bir hamur yoğurulur, iç malzeme hazır edilir….Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir kapta oda sıcaklığındaki su, süt, tuz ve toz şeker karıştırılır. …
  2. Karışım tezgaha alınarak 10-15 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurulur.

Mayalı gözleme hamuru nasıl yapılır?

Mayalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker ve su karıştırılır 5 dakika beklenir. …
  2. Bir bardak daha un eklenip karıştırılır ve yoğurmaya başlanır.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. …
  4. İçi için: Patatesler haşlanıp soyulur, Bir kaba alınıp kaşar hariç malzemeler eklenip iyice karıştırılır.

Gözleme nasıl ateşte pişer?

Tavaya koyalım, koyduktan sonra önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip yağlayalım kısık ateşte pişirelim. Ateş çok harlı olursa birden yanabilir. Kısık ateşte daha güzel pişiyor.

Categories:Genel