Mısır verimi nasıl artırılır

Mısır hangi gübreyi sever?

çok zengin ise 20-20-0 kompoze veya DAP gübresi de Taban Gübre olarak kullanılabilir. Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya 3 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Mısır yaprak gübresi ne zaman atılır?

Ekim öncesi gerçekleştirilen taban gübre uygulamasında topraktaki yetersizliğe bağlı olarak; azot, fosfor, potasyum, kükürt ve çinko gibi besin elementlerinin miktarlarındaki eksikliklerin takviyesi gerekmektedir. Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir.

Mısır’a ne kadar gübre atılır?

Gübreleme ; Mısır ekilecek toprakta organik madde seviyesi iyi olmalıdır. Ekimle birlikte dekara 50 kg. 15-15-15 kompoze gübre verilmelidir. Birinci çapayla birlikte dekara 20 kg. üre verilmelidir. Mısıra potaslı gübre verilmesine gerek yoktur.

1 mısırda kaç koçan olur?

Genel olarak melez çeşitlerde koçan boyu 20-30 cm'dir. Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır.

Mısıra yaprak gübresi ne atılır?

6 yaprak dönemine ulaşmış mısırlara 4-6 saat aralığında yağmurlama yapılmalıdır. yağmurlama ile birlikte dekara 6-8 kg %21 amonyum sülfat, 2-3 kg MAP gübreleri vermemiz uygun olacaktır.

13 24 12 gübre ne işe yarar?

13.24.12+10(SO3)+ME: Bitkinin kuvvetli kök oluşturmasını, sağlıklı bir şekilde büyümesini ve raf ömrü uzun meyvelerin hasat edilmesini sağlar. Sıcak iklim tahıllarından mısırda, hemen hemen tüm sebze ve meyvelerde, dış mekan süs bitkilerinde, bitki dikim harçlarında ve çim alanlarda başlangıç gübresi olarak kullanılır.

Üre gübresi ne işe yarar?

Ne İşe Yarar? Üre gübresi, bitkilerin azot ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir besin olarak tanımlanıyor. Bitkinin gelişiminin hızlanmasına yardımcı olan, canlılık veren, fotosenteze yardımcı olan ve verimi artıran ürün, gelişimin tüm evrelerinde ekine destek veriyor.

Categories:Genel