Iş sağlığı ve güvenliği dönem projesi

Iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans yapınca ne olur?

İş güvenliği alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapanlar, herhangi bir ek eğitim almadan B sınıfı uzmanlık sınavına girmeye hak kazanıyor. … Mesleğe yeni başlayacak olanlar ilk olarak C sınıfı uzman ehliyeti almaya hak kazanarak çalışmaya başlamaktadır.

Iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans programına kimler başvurabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru yapacak olan kişiler, İş Sağlığı ve Güvenliğinden lisans mezunu olmalı veya mühendislik-mimarlık, teknik bilimler ve fizik, kimya, biyoloji gibi alanlardan mezun olan kişiler tezli yüksek lisans başvurusunu yapabilirler.

İSG yüksek lisans kaç dönem?

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yüksek Lisans Programının Süresi: – Tezli Yüksek Lisans Programları süresi 4 yarıyıl olup en çok 6 yarıyılda tamamlanır (Madde 7). – Tezsiz Yüksek Lisans Programları süresi en az 2 yarıyıl olup en çok 3 yarıyılda tamamlanır (Madde 12).

Hangi bölümler İSG yüksek lisans yapabilir?

İSG tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına, iş sağlığı ve güvenliği lisans mezunları, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakülteleri ve teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler.

Iş sağlığı ve güvenliği kimler başvurabilir?

“Mühendislik- mimarlık fakültesi mezunları, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya biyoloji bölümü mezunları, teknik öğretmenler ve iş sağlığı güvenliği programı mezunları” iş güvenliği uzmanı olabilirler.

İş güvenliği ve işçi sağlığı nedir kısaca?

İSG kısaltmasıyla hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği tanımını yapacak olursak. "işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır" diyebiliriz.

İSG tezsiz yüksek lisans nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı müfredatında; İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları, Güvenlik Mühendisliği, Risk Analizi Metodolojileri, Yangın Güvenliği, İSG Elektrik Uygulamaları gibi zorunlu alan derslerinin yanı sıra Acil Durum Yönetimi, Yönetim Sistemleri ve …

Categories:Insanlar